Parteneriate cu intreprinderi

Ne propunem incheierea de parteneriate cu intreprinderi si asociatii profesionale de la nivel local din domeniul turismului, comertului si constructiilor pentru a asigura participarea activa a managerilor si expertilor, care sa furnizeze de expertiza si solutii tehnice specifice domeniului in care activeaza.

Astfel, prin participarea tuturor factorilor interesati vom reusi sa asiguram un caracter actual al continutului programelor de calificare (in concordanta cu ultimele evolutii din domeniile economice respective, de pe piata muncii si de pe piata furnizarii formarii profesionale) si intreprinderile vor avea, dupa finalizarea cursurilor de calificare, angajati competitivi si pregatiti conform nevoilor lor specifice.

In cadrul proiectului au fost incheiate parteneriate cu:

  1. SC Lassersberger Knauf SRL (domeniul constructiilor) http://www.lb-knauf.ro/

Lasselsberger-Knauf  România asigură reprezentarea în ţară a producătorului, prin intermediul partenerilor săi din comerţul cu materiale de construcții, oferind totodată servicii de consultanță și asistență tehnică prin personal calificat. Prin observația atentă a realizărilor trecutului, prin analiza efectelor timpului asupra construcțiilor și mai ales prin contactul permanent cu practica șantierului au fost dezvoltate sisteme de mortare și tehnologii performante care scurtează timpul de execuție, ușurează mult manopera și logistica de șantier și oferă performanțe polivalente mortarelor. Orientarea către produse de calitate și permanenta furnizare de soluții profesioniste poziționează compania între cei mai mari jucători de pe piață.

Academia de mortare® iniţiată de compania Lasselsberger-Knauf România este o formă specifică de instruire teoretică şi practică ce se adresează persoanelor cu care compania noastră lucrează constant şi direct, angajaţi ai partenerilor noştri. Scopul Academiei de mortare® lbk.ro este de a forma, prin informaţie corectă şi sistematizată, aplicaţii practice, prezentări şi lucru în şantiere, o bază comună, de instruire şi de lucru, în interiorul parteneriatului (producător – comerciant – constructor).”

  1. SC CONQ PROIECT SRL Carani judetul Timis (domeniul constructiilor) http://www.romanian-companies.eu/conq-project-srl-33421898/
  1. Colegiul Tehnic de Vest Timisoara (centru de invatamant in domeniul constructiilor) http://www.ctvtm.ro/

“Încă de la început, școala s-a axat pe domeniul construcţiilor și, păstrându-şi specificul, a şcolarizat în acest domeniu al construcţiilor zeci de mii de elevi. Având un colectiv foarte bine pregătit, responsabil, dăruit meseriei de dascăl, școala noastră a reuşit să stea la temelia dezvoltării elevilor săi care ne reprezintă cu cinste în toate mediile româneşti. Absolvenţii noştri au ajuns specialişti de renume, fie că sunt muncitori, maiştrii sau ingineri, profesori universitari, arhitecţi, directori de firme de stat şi private. Se mândresc că au absolvit această şcoală şi că au avut parte de mentori deosebiţi. Dovadă stau cuvintele frumoase transmise de aceştia in diverse situaţii şi la reîntâlnirile de peste ani cu foştii colegi, cu şcoala şi cu cadrele didactice.”

  1. SC Constructii Conico SRL Sfantu Gheorghe judetul Covasna (domeniul constructiilor) http://conico.com.ro/

De la înfiinţare societatea a acumulat şi s-a dezvoltat, reuşind dotarea cu utilaje şi mijloace de transport proprii dar şi cu un sediu propriu şi o bază de producţie care se compune din: staţie de betoane, poligon pentru elemente de prefabricate, ateliere de confecţii şi construcţii metalice, atelier de armături, atelier de dulgherie şi prefabricate din beton, parc de utilaje grele, medii şi mici pentru toate genurile de lucrări de construcţii, magazii, platforme depozitare, etc. În prezent societatea dispune de toate utilajele şi mijloacele de transport necesare unei bune desfăşurări a activităţii de constructii – montaj. Forţa de muncă este bine pregătită cu toate gama de meserii având aproximativ 200 de angajaţi. In cadrul personalului angajat dispunem de 9 ingineri, 2 maiştrii, 5 tehnicieni, 1 economist, 2 contabili şi 8 funcţionari cu studii medii si superioare.

  1. SC Ex-For SRL Baraolt judetul Covasna (exploatare forestieră şi prelucrarea primară a lemnului) http://www.ex-for.ro/

“La început, principale activitate ale firmei a constatat în exploatare forestieră şi prelucrarea primară a lemnului. EX – FOR s-a dezvoltat în continuu urmărind un program intens de investiţii. Pentru a răspunde mai bine cerinţelor clienţilor EX-FOR s-a trecut la uscarea cherestelei în camere de uscare moderne încă din 2000, ajungând astăzi la o capacitate de, 1.000 mc cherestea/ciclu. Datorită dezvoltării activităţii în anul 2006 semestrul II. s-a început o investiţie prognozată pe 16 luni, care constă în retehnologizarea liniei de debitare-sortare.  Noi acordăm o ATENŢIE deosebită calităţii cherestelei dar şi a administrării–protejării corespunzătoare a pădurilor. În ultima perioadă firma a acordat o atenţie mai mare pregătirii profesionale a angajaţilor având în vedere nevoia de dezvoltare continuă a calităţii produselor.”

  1. SC Maximo Impex SRL Araci judetul Covasna (prelucrarea lemnului) http://www.bizoo.ro/firma/mariusmoisa

http://www.dwk.ro/files/content/fit_for_future_pdf/vorstellung_maximo%20ro.pdf

“Maximo Impex este o firmă producătoare de mobilier si accesorii pentru copii. Ea a fost înfiinţată în 1997 ca filială a firmei germane de distribuţie, Pinolino Kinderträume. La început, activitatea se baza în mare parte pe export de jucării din lemn, dar, odată cu dezvoltarea ei, a introdus treptat în program şi camere pentru copii, accesorii textile şi accesorii din folie.”