Camerista – nivel 1

Cursul de calificare in meseria de Camerista este furnizat gratuit si va fi finalizat prin obtinerea unui certificat de calificare profesionala tiparit de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei in regimul actelor de studii. Certificatul de calificare profesionala se elibereaza insotit de o anexa- suplimentul descriptiv- in care se precizeaza competentele profesionale dobandite.

 

Avantajele participarii la curs:
– Certificat de calificare nivelul I;
– Subventie lunara pentru participantii la curs;
– Servicii gratuite de orientare, consiliere profesionala;

– Asimilarea cunostintelor necesare domeniului;
– Pregatirea profesionala este asigurata de profesori cu experienta teoretica si practica;
– Posibilitatea efectuarii stagiului de practica in unitati specializate sau la locul de munca;
– Program de curs flexibil;

– Dobandirea unor noi competente profesionale in vederea exercitarii unei activitati profesionale sau schimbarea meseriei;

– Lucrul efectiv intr-o unitate de profil si invatarea particularitatilor meseriei;
– Examen finalizat cu obtinerea certificatului de calificare in meseria de Camerista, care poate fi recunoscut european prin aplicarea Apostilei de la Haga.

Cursul se adreseaza persoanelor care doresc sa se califice sau sa-si perfectioneze cunostintele in domeniu. Cursul urmareste dobandirea de cunostinte si abilitati necesare desfasurarii in bune conditii a profesiei de camerista hotel, la standarde inalte de calitate, potrivit normelor adoptate si acceptate de Uniunea Europeana. Cursul se adreseaza tuturor persoanelor intesesate de a obtine o calificare de camerista hotel, in vederea ocuparii unui astfel de post de munca sau care deja sunt angajate, dar nu poseda inca acest cerificat. Conform standardelor impuse de Uniunea Europeana, orice persoana ce ocupa un astfel de post trebuie sa fie calificata in acest domeniu.

In ce consta aceasta meserie? Camerista efectueaza si intretine zilnic curatenia in camere, holuri, camere de receptie, sali de conferinta etc. in vederea respectarii standardelor de igiena si sanatate. Exercitarea ocupaţiei de Camerista poate fi realizata de persoane care manifesta înclinaţie catre lucrurile din afara propriei persoane, atenţie orientata catre ambianţa fizica si sociala, orientare spre actiune, usurinta in comunicare, sociabilitate; se comporta politicos, avand o atitudine amabila si binevoitoare.

Sarcinile cameristei sunt: sa curete camerele, holurile si alte incaperi, manual sau folosind echipament de curatenie (aspiratoare, mature mecanice, stergatoare de praf, prosoape, detergenti); sa curete si sa dezinfecteze baile; sa schimbe asternuturile in camere; sa schimbe sapunuri, sampoane, geluri de dus, prosoape, precum si alte produse necesare etc.

Competente obtinute dupa absolvirea cursului:

1. Aplicarea normelor igienico-sanitare;
2. Aplicarea N.P.M si N.P.S.I;
3. Comunicarea eficienta cu clientii;
4. Planificarea activitatii proprii;
5. Raportarea activitatii proprii;
6. Aranjarea camerei;
7. Efectuarea de servicii de curatenie in camere si in zone comune;
8. Efectuarea de servicii de curatenie in toalete si bai;
9. Oferirea de servicii suplimentare.